Tipuri de efecte

Tipuri de efecte pirotehnice

Ca o firma profesionala de prestari servicii pirotehnice Pyro-Technic® va poate oferi cele mai spectaculoase efecte pirotehnice dintr-o gama foarte larga, selectata de la furnizori de renume din industria pirotehnica. Informatiile de mai jos sunt destinate a va furniza informatii despre tipurile de artificii pe care le folosim in spectacolele pirotehnice.

Bombite de artificii

Probabil sunt cele mai spectaculoase efecte pirotehnice folosite de catre profesionisti. Bombitele de artificii variaza in marimi de la 50mm pana la 400mm in diametru si arata ca o sfera. Efectele acestea sunt lansate din tuburi speciale asa numite lansatoare. Bombitele se lanseaza vertical dintr-un lansator si se deplaseaza la cateva sute de metri in sus. Dupa ce ating inaltimea ideala, explodeaza formandu-se o sfera colorata sau o salcie plangatoare uriasa.

Baterii de artifcii

Este un efect alcatuit din mai multe tuburi de carton, cu mai multe focuri strans grupate si legate intre ele cu un fitil de intarziere. In focurile de artificii create de noi, folosim produse profesionale care variaza intre 9 focuri si 650 in diferite forme si modele. Aceste tipuri de produse formeaza baza focurilor de artificii traditionale avand inaltimea efectelor de cca. 50 de metri. Deasupra acestor produse sunt lansate bombite cu care se creaza un adevarat spectacol de artificii traditional.

Candele Romane

Candelele romane sunt folosite pentru asigura structura afiselor in focurile piromuzicale. Sunt niste efecte pirotehnice profesionale legate intre ele cu un intarziator, incarcate in tevi de carton asigurand mai multe lovituri regulate, la o cadenta de tragere egala. In spectacole de artificii piromuzicale folosim doua tipuri de candele romane, cele cu mai multe focuri regulate si cele de un singur sut pentru a crea un show dinamic. Efectele acestea sunt mai des folosite in focuri piromuzicale.​

Mine

Este un efect dramatic care disperseaza stele colorate in aer. Sunt incarcate in lansatori si actionate electric ca un pistol, pentru a ajuta lansarea efecteleor pe cer. Deseori le folosim in focuri piromuzicale pentru a puncta momentele si tonalitatile fundalului sonor.

Scris pirotehnic

Jocurile de artificii pot fi personalizate cu ajutorul inscriptiilor pirografice, creand o emblema, sigla sau un text scurt in diferite culori, amplasat pe un panou ridicat la 2-3 m de sol sau montate pe o cladire inalta. Este un mod foarte eficient de a transmite un mesaj personalizat participantilor la evenimentul respectiv.
Cateva idei pentru inscriptionari pirotehnice: CASA DE PIATRA, LA MULTI ANI, TE IUBESC, ANDREA 18, etc.

Cascada de scantei

Cascada, este un efect pirotehnic alcatuit dintr-un lant de fantani concepute special pentru a cadea pe verticala, intocmai unei cascade. Cu cascada de scantei putem produce momente spectaculoase care cu siguranta atrage atentia publicului chiar si intr-o combinatie cu focuri de artificii de cer.

Candele romane de un singur sut

Este un dispozitiv cu o singura lovitura actionata electric care este cel mai frecvent utilizat in focuri de artificii piromuzicale pentru a puncta tonalitatile fundalului sonor.